Vill du komma i kontakt med din kreativitet och skaparglädje?

Vill du komma i kontakt med din kreativitet och skaparglädje?

Vedic Art

Vedic Art är målarkursen som uppmuntrar dig att släppa på alla prestationskrav och utveckla ditt unika personliga uttryck. Du får måla fritt i din egen takt och låta din inneboende skaparkraft blomma. Vi leker med färg, form och inspireras av praktiska övningar. Du kommer i kontakt med din skaparglädje och inre vägledning.

Du får en härlig stund och det är ett sätt att släppa taget om vardagen,  lugna sinnet och varva ner. Vi målar meditativt och låter penseln röra sig fritt efter din naturliga rytm.

Det går bra att delta i kursen även om du aldrig hållit i en pensel tidigare, men vänder sig lika mycket till dig som målat mycket innan. Det är en kurs för alla!

Du kan påbörja din resa utmed konstens flod när du vill och fortsätta när det passar dig.

Du börjar en resa för att finna ditt skapande uttryck och jag ger dig personlig handledning på din väg genom principerna.

Jag håller kurs i Trollhättan och i September blir det en magisk vecka i Toscana med Vedic Art och Yoga i en härlig blandning. 

Fritt skapande utan prestation ger skaparglädje

Vad är Vedic Art?

Vedic Art är en modern svensk metod utarbetad av konstnären Curt Källman. Den består av 17 principer med skapande aktiviteter för att kravlöst uttrycka sig på målarduken och kan hjälpa till att lösa upp kreativa blockeringar.

Grundsynen är att alla har en stor skaparkraft och kunskap inom oss själva. Måleriet är ett redskap för att plocka fram resurserna inom oss, som konkret kan användas i både konsten och livet.

Metoden inom Vedic Art används för att väcka skaparlusten bortom alla begränsningar hos både nybörjare och erfarna konstnärer.

Alla har en storskaparkraft och kunskap inom oss själva

Vedic Art
i Toscana

Vedic Art & Yoga i Toscana

Välkommen att följa med till vackra Toscana. Vi bjuder in dig till att lyssna till din inre röst både genom yogan och måleriet. Måla under olivträden med nyfikenhet, lust och glädje och utforska ditt sinne steg för steg när vi går igenom Vedic arts principer för både konsten och livet. Följ med och öppna ditt hjärta till en magisk värld.

Resan är den 21-28 September 2024 till Villa Unicorno, Toscana, Italien

Morgonen inleds med meditation och yoga, efter frukost målar vi enligt Vedic Arts principer, med paus för lunch och vila med möjlighet att ta ett dopp i poolen. På eftermiddagen fortsätter vi måla och avslutar dagen med yoga och meditation. Vid ett par tillfällen erbjuds workshops om stressbefrielse. På kvällen äter vi god italiensk middag tillsammans.

Vi gör flera intressanta utflykter till:

– Cinque Terre och vandrar längs den fantastiska kusten och badar i Medelhavet.

– Fivizzano en genuin Toscansk bergsby långt bort från massturismen. 

– Pisa med möjlighet att se lutande tornet och Piazza dei Miracoli

Ledarna för resan:
Anna Carlén är Vedic Art lärare och
Karin Kihlman Thornell är yogalärare, meditationslärare, mindfulnessinstruktör.

Vedic Art i Chakraträdgården

Vedic Art i Chakraträdgården

Kom och låt lusten för att skapa blomma ut i den grönskande Chakraträdgården. En trädgård som ger extra magi och harmoni in i den kreativa processen.

Här kan du vila i stillheten och skapa till fåglarnas sång. Jag inspirerar med Vedic art övningar, poesi och ger utrymme för reflektion. som väcker upp din kreativitet både på duken och livet som helhet.

Metoden inom Vedic Art används för att väcka skaparlusten bortom alla begränsningar hos både nybörjare och erfarna konstnärer.

Workshops

Prova något nytt ihop med dina vänner, kollegor, boka en workshop med frigörande måleri. Ni guidas i enkla övningar och får möjlighet att väcka energin och kreativiteten tillsammans.

Låt det bli en gemensam aktivitet för ledningsgruppen, en kick-off, en team-övning för att sätta gemensamma mål, en kommunikationsövning eller för att förstärka gruppkänslan.

Kommande kurstillfällen

Fina ord från kursdeltagare

"Hemkommen från en magisk vecka i Italien där Anna guidade oss genom Vedic Arts principer. Anna skapar en trygg miljö för skapande och kreativitet. Det fanns gott om utrymme för egen reflektion och återhämtning. Tack för en fin vecka! "/ Helena
Bakom blockeringar finns hjärtat, våga tro på dig själv
”Det var första gången jag målat i akryl och det var spännande med principerna och jag fann att de hjälpte mig att öppna för min kreativitet. Anna har en stark och varm närvaro och hennes passion för att lära ut Vedic Art syns tydligt. Jag kände mig trygg och fick fint stöd av henne när jag behövde. Jag vill varmt rekommendera Annas kurs i Vedic Art.” / Joyce
Bakom blockeringar finns hjärtat, våga tro på dig själv