Familjekonstellationer

Familjekonstellationer

Ett inre fredsarbete

Familjekonstellationer är en systematisk och upplevelsebaserad metod för att stärka din kraft och kärlek. Det är en väg för att söka lösning på omedvetna blockeringar som påverkar ditt levnadsmönster och val i livet. 

Allt som hänt i familjens tidigare generationer är en del av din historia. Obearbetade händelser och känslor från tidigare generationer är så kallade familjehemligheter som ligger under ytan och påverkar dig som lever idag.

Konstellationer gör det möjligt att synliggöra dolda dynamiker, lösa upp problemen och läka systemet. Det är ett fredsarbete, där försoning sker på en själslig nivå. Det är en möjlig väg ur lidande och ger plats för flödet, kraften och kärleken.

Trädet, livet förs vidare från generation till generation

Frigöra kraften

Vi får våra liv av våra föräldrar, från genereration till generation förs livet vidare. Utöver det biologiska arvet får vi även ett psykologiskt/själsligt arv med oss som påverkar hur vi upplever världen.

Vi är alla en del av en familj, en släkt och vi delar andra människors öden. Omedvetet och på ett osynligt sätt bär vi tidigare generationers utmaningar, som påverkar oss i vårt dagliga liv – här och nu.

Grundläggande principer:

Tillhörighet
Alla i familjen har lika rätt att höra till – oavsett vad som händer.

Ordning
Varje person i familjen har sin rätta plats.

Balans
Det behöver finnas ett rättvist flöde av givande och tagande mellan alla i en familj.

Metoden som kallas ”The Orders of Love”
(Kärlekens ordningar) grundades av prästen och terapeuten Bert Hellinger.

Att sätta upp en konstellation

Det finns flera olika sätt att arbeta systemiskt med konstellationer, både enskilt eller i en workshop.
I en enskild session använder jag dockor eller golvmarkörer som representanter och i en workshop är deltagarna representanter. 

Vad kan du ta upp i en konstellation?