Psykosyntesterapi

Psykosyntesterapi

Längtan efter förändring

Att gå i terapi är ett sätt att lära känna sig själv, bryta destruktiva mönster samt utveckla och förändra sin livssituation. Samtalsterapi kan även vara en hjälp för att hantera oro, stress eller sorg, för att orka bearbeta och känna mening i livet på nytt.

Det kan kännas skönt att möta och samtala med en neutral person, som hjälper till att utforska det som är viktigt för dig för att ge plats för det som vill växa i ditt liv.

Ge plats för det som vill växa i ditt liv

Medveten förändring

Personlig Utveckling är att vara nyfiken på sig själv och medvetet sträva efter en ökad självkänsla. Jag vill stödja dig att utveckla din unika potential och skapa inre trygghet i dig. Genom samtalet arbetar vi med att sätta ord på saker som påverkar ditt liv, och utforskar det som finns i ditt omedvetna.

Som terapeut möter jag dig där du är och ställer frågor som kan hjälpa dig att finna svaren inom dig – din sanning. Vi lyssnar inåt i dig för att locka fram dina unika förmågor som ger dig möjlighet att slå ut i full blom.

 

”Skäms inte för att du är människa, var stolt!
Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt.
Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.”

Tomas Tranströmmer

slottet

Vad är psykosyntes?

En psykologi med holistisk syn på människan, där allt inom oss får ta plats och blir viktigt. Relationen sätts i centrum både till dig själv och andra. Den ger utrymme för det som skapar mening i livet och plats för det som behöver mötas. Den inkluderar kärlek, vilja, kropp, tankar, känslor, själ och längtan. Den  räknas till den transpersonella psykologin.

Enligt psykosyntesen behöver vi förstå hur vår historia har format oss och samtidigt ge uppmärksamhet till framtiden och det vi längtar efter, vår potential. Vi har alla en möjlighet att växa som människa.

Den italienska läkaren och psykiatrikern Roberto Assagioli (1888-1974) utvecklade i början av 1900-talet en egen teori om människans psyke som han kallade psykosyntes. 

Han var en av Sigmund Freuds elever och var en av de första att införa psykoanalys i Italien. Han ville utgå från det friska i människan och sökte en psykologi som tog hänsyn till hela människan och hela dess potential. Assagioli skapade en syntes av det västerländska och det österländska tänkandet, något som är högaktuellt inom många psykologiska riktningar i dag.

”Psykosyntes är en metod för psykologisk utveckling och självförverkligande för dem som vägrar att förbli slavar åt sina inre spöken eller yttre påverkan, för dem som vägrar att passivt ge efter för det psykologiska spel som pågår inom dem utan istället är beslutna att bli herrar över sina egna liv”

Roberto Assagioli

Stå i ditt ljus, visa din kraft